Julmarknad i Gdansk 2019

Julmarknad Gdansk 2019

Det finns många anledningar att besöka Gdansk, som är en av Polens främsta sevärdheter. Julmarknaden i Gdansk är faktiskt en av de bästa anledningarna. Varje år förvandlas den så kallade ”kolmarknaden”, Targ Węglowy till en glittrande julmarknad. Det är ett spännande alternativ till exempelvis julmarknaden i Lübeck eller Köpenhamn.

På julmarknaden i Gdansk finns något för alla smaker. Det är en härlig mix mellan lokalt hantverk, gourmet-upplevelser och aktiviteter för barnen.

Varför inte boka in en spakryssning eller ta färja till Polen och boka in dig på något av de lyxiga spa-hotellen i Gdansk och kombinera med ett besök på julmarknaden?

Den tvåvåniga karusellen på Gdansk julmarknad.
Den tvåvåniga karusellen på Gdansk julmarknad. Foto: Lukasz Glowala

 

Hantverk och julklappar

Intill torget ligger Gdansk konstskola och i dess lokaler ställer lokala hantverkare ut sina alster. Här satsas stort på slow-fashion och ekologiska produkter. Du kan räkna med att hitta gott om unika, snygga och roliga julklappar!

Ute på torget finns små stånd där du hittar allt från yllehalsdukar och bärnstenssmycken till leksaker.

Gott om spännande hantverk på Gdansk julmarknad 2019.
Gott om spännande hantverk på Gdansk julmarknad 2019. Foto: Lukasz Glowala

Matupplevelser

Mitt på julmarknaden ligger mattorget. Där finns ett överflöd av spännande smakupplevelser att utforska. Rykande varm polsk mat varvas med spanska churros, ungerska lángos och kürtősh, pannkakor från Alsace, phyllo bougatsa från Grekland och mycket mer.

Glöm inte att prova polsk borsch, rågsoppan żurek och piroger. Här finns även glögg (på polskt sätt förstås), varm cider och fruktlikör!

Mat från många länder på julmarknaden i Gdansk.
Mat från många länder på julmarknaden i Gdansk. Foto: Lukasz Glowala

Aktiviteter för barnen

På lördagar och söndagar mellan klockan 12:00 och 17:00 hålls workshops i konstskolan vid torget där barnen får utforska sin kreativa sida.

På själva koltorget finns en mycket speciell karusell i två våningar som ni inte får missa.

En bit bort från marknaden på Forum Gdansk kommer det att finnas en 35 meter hög skidbacke som barnen garanterat kommer att uppskatta (se bild). Tre åkturer kostar 10 PLN (ca 25 kronor) och då ingår skyddsutrustning och släde.

Bästa Låneförmedlaren

Se hit, kanske läge att lägga om lånen med den bästa låneförmedlaren och sänka räntan räntan? 12 519 personer sänkte räntan med denna låneförmedlaren förra månaden.

Skidbacke nära Gdansk julmarknad.
Skidbacke nära Gdansk julmarknad. Foto: Lukasz Glowala

Julmarknad Gdansk 2019 – datum och öppettider:

Gdansk julmarknad är öppen från 1 december 2019 till 1 januari 2020. Mattorget är öppet ända till den 13 januari 2020. Givetvis är det gratis inträde!

  • Öppettider julmarknad: Varje dag 11:00 till 20:00
  • Öppettider mattorget: Torsdag-lördag 13:00 till 22:00, söndag-onsdag 13:00 till 20:00

Du kan hitta mer info om Gdansk julmarknad här:

Klicka här För bästa pris på färja till Polen med Stena Line.

Klicka här För bästa pris på färja till Polen med TT Line.

Upptäck Gdansk!

När du ändå besöker Gdansk, varför inte upptäcka lite mer av staden? Vårt tips är att skaffa turistkortet (Karta Turysty). Det är ett kort som du kan ladda för att få tillträde till museer och sevärdheter, sightseeing med turistbussen, bussbiljetter och rabatter.

Du väljer själv vad som ska ingå och om du vill att kortet ska gälla 24, 48 eller 72 timmar. Praktiskt!

Läs mer om Gdanskkortet.

Gdanskkortet
Gdanskkortet 2019

Hotell Gdansk

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *